Home » Verzekeringen » Wat moet je doen als je autoschade hebt?

Wat moet je doen als je autoschade hebt?

Zoek een goede garage in de buurt bij autoschadeAls eigenaar van een auto in Nederland ben je verplicht een autoverzekering af te sluiten. Je hebt drie soorten autoverzekeringen: WA-verzekering, WA + beperkt casco en WA + volledige casco. Mensen die een auto hebben die al een aantal jaar oud is kiezen meestal voor de WA-verzekering. Bij deze verzekering wordt alle schade die ze bij een andere veroorzaken vergoedt. Schade aan de eigen auto wordt niet vergoedt. Mensen die een dure of een vrij jonge auto hebben kiezen vaker voor één van de twee andere autoverzekeringen. Deze autoverzekeringen dekken meerdere schadeposten.

Wanneer je autoschade hebt als gevolg van een ongeval, zal je auto naar een autogarage gebracht moeten worden. De monteur van de autogarage zal controleren wat de schade van je auto is. De kosten van deze schade kun je verrekenen met je verzekeringsmaatschappij wanneer je een WA beperkt casco of WA + volledige casco hebt afgesloten. Wanneer je een WA-verzekering afgesloten hebt kun je de schade alleen verrekenen met je verzekeringsmaatschappij wanneer jij niet de veroorzaker bent van het ongeval. In sommige gevallen kan de autoschade zo ernstig zijn dat de monteur van de autogarage genoodzaakt is je auto total loss te verklaren. De verzekeringsmaatschappij zal in dit geval de dagwaarde van je auto uitkeren. Overigens is het vaak de verzekeringsmaatschappij zelfs die de auto total loss verklaard wanneer je WA beperkt casco of WA + volledige casco bent verzekerd.

Autoschade Eindhoven
Wanneer je in Noord-Brabant woont en dan specifiek in de regio Eindhoven, is het verstandig dat je een bedrijf in de buurt inschakelt wanneer je te maken hebt gehad met autoschade. Autoschade Eindhoven kan je hierbij helpen. Voor het vinden van de geschikte bedrijven kun je op het internet kijken naar bedrijven die je kunnen helpen bij autoschade. Wellicht dat je je auto ook kunt herstellen bij je huidige autogarage. Dat is natuurlijk wel zo handig en je bent zo direct geholpen. Mocht je nog geen vaste autogarage hebben, dan kun je diverse autogarages met elkaar vergelijken. Dit kun je doen door te kijken naar Autoschade Eindhoven en te kijken welke aanbieders er allemaal zijn. Daarna kun je ze telefonisch of per mail benaderen voor een offerte.